Visual Flight Rules (VFR) “on-line “ vluchten. 

 

Wekelijks wordt er op de woensdag middagen “online” op het netwerk van IVAO een FsFan VFR groepsvlucht

gehouden.

 

Steeds maken we een trip van ongeveer 75/90 minuten, al dan niet onderbroken door een tussenlanding en/of touch & go's. Er wordt gevlogen met kleine vliegtuigen zoals de Cessna’s en Piper’s of een van de vele andere kleine vliegtuigen. Een uitstekende kans om ook deze vorm van General Aviation te ontwikkelen en verder onder de knie te krijgen.

 

De vluchtplannen worden steeds zo gekozen dat er altijd wel enige improvisatie van de vliegers verwacht wordt. En ook hier is een goede voorbereiding dus veel waard aangezien eventueel aanwezige bergen op de gekozen route of doodlopende dalen voor de nodige problemen kunnen zorgen. In vele navigatie programma’s worden gelukkig duidelijk hoogtes van het terrein aangegeven welke als een goede referentie kunnen dienen voor een te kiezen route naar de eindbestemming. 

 

De vluchtplannen publiceren we op deze website of via een email. Kopiëren van deze vluchtplannen kan eenvoudig door een "copy - paste" actie naar een van de bekende tekstverwerkers. Of het geheel kan als Word document gedownload worden. Een en ander is ontstaan uit een wekelijkse VFR-vlucht van Jac en Ever,t maar het groepje deelnemers is al snel uitgegroeid tot een respectabel aantal enthousiaste vliegers. Ook deelnemers die geen binding hebben met FsFan als zodanig zijn van harte welkom.

 

Wil je eens een keer mee vliegen of via het Teamspeak channel (IVAO/nl.members) een vlucht volgen dan ben je uiteraard van harte welkom. Wanneer je inlogt wordt het op prijs gesteld dat je je even meldt als zijnde een bezoeker en geen actief vlieger. Ons bezoeken tijdens een van de maandelijkse FsFan bijeenkomsten in Voorschoten is uiteraard ook mogelijk om de nodige informatie in te winnen.