VFR “on-line” vluchten opmerkingen

 

Hieronder enkele opmerkingen en aanwijzingen voordat over gegaan wordt tot het indienen van het vluchtplan en verder welke prioriteiten we moeten aanhouden.

 

Zoals eerder gesteld worden deze vluchten gemaakt op basis van Visual Flight Rules (VFR). Vluchtplannen worden op die basis ingediend bij de IVAO vluchtleiding.

 

Voor de communicatie wordt verwacht dat de vliegers inloggen op het Teamspeak channel (IVAO/nl.members) en dan wel het speciaal gecreëerde “FSFAN”  kanaal. Hier kunnen alle VFR vliegers onderling belangrijke informatie uitwisselen over starttijden en hun intenties voor wat betreft start of landing duidelijk maken.  

 

Wanneer je met de Air Traffic Controller (ATC) of onderling in contact treedt zorg er dan steeds voor dat je collega vliegers niet interrumpeert. De communicatie moet zakelijk blijven en niet ontaarden in een verbale verwarring zoals in normale vergaderingen. Dit veroorzaakt alleen maar de nodige verwarring. En wacht totdat je collega vliegers klaar zijn met hun gesprek met de ATC.

 

Ongeacht de mogelijke scenery addons die men heeft ingevoerd op zijn eigen computer zullen de standaard FlightSim sceneries en landingsbaan omstandigheden altijd voorrang hebben.

 

Vooral bij routes door bergachtig gebeid wees voorbereid en weet wat je te wachten staat.

 

Veel plezier, een goede vlucht en een happy landing